lauantai 29. joulukuuta 2012

Churrot ja kuuma suklaakastike



En ikinä unohda ensimmäistä kertaa, kun sain maistaa lapsena Espanjassa churroja ja paksua suklaakastiketta. Se tuoksu, joka kahvilassa silloin leijaili, on tallentunut muistiini ikuisiksi ajoiksi.

Vaikka läpi joulun on saanutkin herkutella, päätin käyttää osan suklaista suklaakastikkeeseen ja paistella kotona kanelisia churroja. Periaatteessa churrojen taikina muistuttaa hyvin paljon tuulihattutaikinaa, joka vain paistetaan uppopaistamalla öljyssä.

Kasa churroja 6-henkisen perheen herkutteluiltaan syntyy näin:

Taikina

2,5 dl vettä
100g voita
(ripaus suolaa)
2,5 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

kanelisokeria

Yksinkertainen suklaadippi

130g suklaata
1,5 dl kermaa
pieni loraus öljyä (pitää kastikkeen juoksevana)


Laita kattilaan vesi ja voi, kuumenna niin, että voi sulaa. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti niin, että taikinamassa irotaa kattilan reunoilta muodostaen pallon.
Siirrä kattila pois levyltä. Ota avuksi sähkövatkain ja lisää muodostuneeseen taikinapalloon vatkaten kananmunat yksi kerrallaan.

Valmista kastike kuumentamalla kerma kattilassa ja lisäämällä kuuman kerman joukkoon pieneksi paloiteltu suklaa. Suklaa sulaa joukkoon kääntelemällä. Kun suklaa on sulanut, laita joukkoon pieni tilkka öljyä.

Kuumenna öljy kattilassa. Kuumuus on sopiva, kun öljyyn pudotettu leivänmurunen alkaa heti kuplimaan ja muuttamaan väriään ruskeammaksi puolen minuutin kuluessa.
Siirrä valmis taikinamassa pursotinpussiin ja leikkaa pussiin pieni reikä. On makuasia, millaisia churroja haluaa. Jos teet suuremman reiän, saat paksuja ja pulleita churroja. Pienemmällä reiällä voit pyörittää kuumaan öljyyn vaikkapa spiraaleita, jotka paloittelet sopiviksi, kun ovat kypsiä.

Nosta kypsät churrot talouspaperille hetkeksi valumaan ja kieräytä kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile lämpiminä kuuman suklaadipin kanssa. Voit laittaa dipit tarjolle vaikkapa snapsilaseihin, jokaiselle syöjälle omansa.






3 kommenttia:

  1. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

    VastaaPoista
  2. Oi mitä ihanuuksia, nam! Noita voisin popsia vaikka miten paljon! Churrot ovat jo luvattoman pitkään roikkuneet omalla testilistallani, mutta jospa sitä tänä vuonna vihdoin saisi ryhdyttyä tuumasta toimeen... :) Herkkujentäyteistä alkanutta vuotta!

    VastaaPoista
  3. Churroista tulee aina Serranon perhe mieleen :) En ole koskaan näitä tehnyt, "työ"listalla kyllä ovat :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...