perjantai 28. kesäkuuta 2013

Revitty possu ja hampurilaiset


 
 

Kaupasta löytyi hyvän näköinen suuri kimpale kassleria ja paloin halusta kokeilla revittyä possua, pulled pork, ja tarjoilla sitä juhannusruokana kotitekoisten hampurilaissämpylöiden kanssa.

Possu sai maustua alkuun maustehunnussa yön yli, ennen päätymistään uuniin n 140 asteeseen muutamaksi tunniksi. Lihalle annetaan aluksi väriä kuumassa uunissa, sitten se peitetään foliolla lämpötila alennetaan 130-150 asteeseen. Liha saa kypsyä folion alla hiljalleen, kunnes on niin kosteaa ja pehmeää, että se halkeaa pehmeästi kahdella haarukalla revittäessä.


Maustesekoitukseen laitoin musta-, mauste- ja rosepippuria, jeeraa, paprikaa ja suolaa sekä ruokokidesokeria ja öljytilkkaan sekoitettuna hieroin tahnan kauttaaltaan possun pintaan.




Hampurilaisssämpylät valmistin ½ litraan vettä, jauhoista osa oli grahamjauhoja ja osa tavallisia vehnäjauhoja. Ohje tavallisiin sämpylöihin löytynee ihan peruskeittokirjoista, itse teen aina "näppituntumalla". Sämpylöistä tulee kuohkeita, pehmeitä ja ilmavia, kun taikinan alustaa huolellisesti ja antaa taikinalla aikaa kohota, samoin sämpylöille aikaa kohota ennen uuniinlaittoa.
Pinnan voitelin vedellä ja ripottelin päälle unikonsiemeniä.
Hampparisämpylän voi kevyesti "litistää" matalammaksi, niin hampurilainen on helpompi syödä.




Täytteeksi hampurilaiseen laitoin
- kotitekoista valkosipulimajoneesia
- pehmeäksi kuullotettua punasipulia (mausteena balsamico, yrittejä)
- vihreää salaattia
- tomaattiviipaleita yrttiöljyssä
- reilusti revittyä possua

1 kommentti:

  1. Nyt tuli vesi kielelle! Aivan ihanan näköisiä hampurilaisia oot tehnyt! Pitää ottaa ohje talteen! Mitähän sitä keksis tänään ruuaksi, kun tuo revitty possu jäi mun verkkokalvoille kummittelemaan...?

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...