torstai 25. helmikuuta 2016

Pullapäivä: Presso Paakari 2016 -kilpailu

 
Pääsin viime viikolla seuraamaan Helsingin Salmisaaressa Lantmännen-Unibaken keittiöllä järjestettyä Presso Paakari 2016 -kilpailua. Loppukilpailussa oli paikalla lähes 40 reseptiehdotuksen joukosta valitut kahdeksan finalistileipuria, jotka olivat ideoineet kahvilaketjun valikoimiin uusia herkullisia pullavaihtoehtoja. SOK:n Presson ketjupäällikkö Janne Kulovuori kiteytti Presson ideologiaa sanomalla: "Ketjussa oleminen ei tarkoita kahleissa olemista". Kahviloita kannustetaankin luovuteen ja innovointiin ja siihen perustuen luotiin myös nyt ensimmäistä kertaa järjestetty Presso Paakari 2016 -kilpailu.


 
 
 
 
 
 
 
Kilpailijat valmistivat ja tuunasivat kilpailupullansa ja tuoreita tuotteita olivat tuomaroimassa Kulovuoren lisäksi SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan kehityspäällikkö Jussi Ulanen, Lantmännen-Unibaken avainasiakaspäällikkö Piia Töllinen sekä Pullahiiren leivontanurkka-blogin Taru Vihavainen. Tuomaristo oli vaikean paikan edessä kaikkien herkkujen kanssa. Pullatuotteet asetettiin järjestykseen arvioimalla paitsi tuotteen tarinaa, makua, ulkonäköä ja innovatiivisuutta, niin myös kaupallista puolta.
 
 
 
 
Tuomariston suorittaessa arvostelutyötään, meille bloggareille järjestettiin oma pullakoulu. Jennin opastuksella harjoittelimme pullan letittämistä neljällä säikeellä ja Marko antoi hyviä vinkkejä voisilmäpullien leivontaan.
Marko jakoi meille voisilmäpullien ystäville kallisarvoisen vinkin: pullan voisilmävoin ja sokerin (tai kaneli-sokerin) sekoituksen voi valmistaa jo ennakkoon, pursottaa leivinpaperille pötköksi ja sitoa pakastimeen odottelemaan käyttöä, aivan kuten tavallisen maustevoinkin! Uunia vaille valmiiden pullien päälle leikataan voinappi jäisestä pötköstä ja painetaan pullan päälle.
Jos taas on taipumusta siihen , että se voisilmä ei meinaa pysyä paikoillaan pullan keskellä, sokerin ja voin joukkoon voi sekoittaa hiukan vehnäjauhoja sitomaan seosta. Hyviä vinkkejä!
 
 
 
 

 

 
 
 Opastuksen jälkeen saimme itse iskeä sormet taikinaan. Valmistaikinat ovat jääneet minulle melko vieraaksi, joten tämä Vaasan Kotiuunin valmis taikina on iloinen yllätys! Taikina ei ollut tarttuvaa ja sitä oli helppo käsitellä. Letitykset sujuivat ja bloggaajat pääsivät kokeilemaan ja keksimään erilaisia makuyhdistelmiä pullien ja kranssien sisälle. Maukkaalta kuulostaa esimerkisi Nutella & appelsiinimarmeladi sekä pähkinärouhe ja omaksi suosikikseni noussut tuorejuusto-lemon curd-rusina.
 
 

Kilpailutuotteet yhdessä kuvassa
 


Kilpailun kolme palkittua: Emilia Koskiniemi (vas.), Miia Mäkinen sekä Henna Siippainen.
 

Kaikkien finalistien pullaehdotukset pääsevät Presso-kahviloiden tuotelistalle.
 

Päivän päätteeksi tuomaristo sai työnsä valmiiksi. Voittajapullaksi julistettiin seinäjokelaisen Miia Mäkisen mustikka-tuorejuustokierre, jossa kohtaavat suomalaisen kahvipöydän suosikit korvapuusti ja mustikkapiirakka.
Toiseksi kilpailussa tuli Emilia Koskiniemi Tampereelta herkullisella päärynäpullalla ja kolmannen sijan otti bostonpullallaan Henna Siippainen Kuopiosta.
Jokainen päivän aikana leivottu kilpailutuote on ansainnut paikkansa finalistien joukossa ja siitä kiitoksena jokaisen finalistin ehdous tulee myös löytymään Presso-kahviloiden pullavalikoimista.

S-ryhmän Presso-kahviloita on Suomessa 37 ja ne sijaitsevat Kauppakeskusten ja Prismojen yhteydessä tarjoten asiakkailleen viihtyisän levähdyshetken ostosten lomassa. Koulutetut kahvimestarit huolehtivat kahvin tuoreudesta läpi päivän ja kahvileivät tarjoillaan aina vastapaistettuina.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...