torstai 27. lokakuuta 2016

Tulossa jotakin superhyvää: suklaa-lakritsijuustokakku

 
Eilen meillä oli meillä perheessä sellainen merkkipäivä, joka helposti jää unohduksiin muiden juhlien varjoon: Kihlajaispäivä. Se, mikä juuri eilisestä kihlajaispäivästä teki erityisen oli, että se oli järjestyksessään jo 25. laatuaan. Vaikka isäni aikanaan vihjaili, että kenties tuohisormukset olisi olleet riittävät tuolloin lukioaikaan, kultaiset ovat olleet aivan oikea valinta.


Mielessäni oli yksi makumuisto, jota lähteä tavoittelemaan. Halusin tarjota jotakin uutta, jotain todella herkullista. Ja koska olin vastikään ihastunut URTEKRAM Raakalakritsijauheeseen ja Dr. Oetkerin Lakritsiuutteeseen, päätin yhdistää ne tummaan suklaaseen. Kehittelyn alle valmistui suklaa-lakritsi-juustokakku.

Valitettavasti tästä ei ole olemassa vielä julkaisukelpoista reseptiä, sillä tämä on vasta kakun prototyyppi. Tämä on se ensimmäinen versio, joka joko ihastuttaa tai saa hylkäämän idean. Tämä ihastutti. Pohjaan olen kuitenkin melkoisen tyytyväinen, sen ohje taitaa pysyä samana loppuun asti.
Pohja synty maustamalla tavallinen browniepohja Dr. Oetkerin lakritsiuutteella. Suklainen pohja saa ihan uuden ulottuvuuden lakritsin syvyydestä

POHJA:

125 g leivontamargariinia
  60 g  (tummaa)suklaata
  2  dl sokeria
  2 kananmunaa
  2 dl vehnäjauho

  2 rkl kaakaojauho
 1 rkl lakritsiuute


Täyte maustuu vain ripauksella raakalakritsijauhetta, mutta täytteen välissä yllättää kinuskikastike, joka on maustettu lakritsiuutteella. Yllättävä makuraita juustokakkumassan sisällä.

Hyydyttämisen jälkeen pinnalle valmistetaan vielä reilu peilikiille tummasta suklaasta. Sopivassa suhteessa glukoosia, sokeria ja vettä sekä suklaata ja liivatelehtiä muodostaa pehmeän, kiiltävän peitteen itse kakulle. Ja tietenkin myös suklaakuorrutteessa maistuu lakritsi. 


Suklaapinta sai vielä hiukan kimallusta ja hohtoa, kun pyyhkäisin pintaan väriä glukoosimassalla, joka oli värjätty nestemäisellä pronssivärillä. 
Tämä kakku jää nyt odottamaan hetkeä, jolloin ehdin valmistaa sen uudelleen. Sen version jälkeen ehkä koko resepti on julkaistavissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...