maanantai 14. lokakuuta 2013

Baklava / Baklavadakia

 
Baklava on fillotaikinaan leivottava herkullinen leivonnainen, jonka alkuperä on Lähi-idässä ja Välimeren itäosissa, kuten Turkissa ja Kreikassa.
Näitä rullattuja versioita baklavasta kutsutaan Kreikassa nimellä baklavadakia, pikku-baklavat. Täytteeseen pilkoin saksanpähkinää, cashew-pähkinöitä, manteleita sekä hasselpähkinää. Mukaan sopii hienosti myös pistaasi. Päälle valutetussa siirapissa maistuu aavistuksen verran appelsiini.
 
 18 baklava-rullaa
 
½ pkt fillotaikinaa
n. 100g voita sulatettuna
 
Täyte
250g erilaisia pähkinöitä
ripaus kanelia
½ dl sokeria
 
Siirappi
1 dl sokeria
½ dl vettä
2 rkl appelsiinimehua
½ tl kokonaisia neilikoita
ripaus jauhettua kanelia
 
 
 
 

 
 
 
Rouhi pähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita mukaan kaneölia maun mukaan sekä sokeri.
 
Voitele ensimmäinen fillolevy ja taita se kahtia. Leikkaa veitsellä tai pitsaleikkurilla kaksinkertainen taikina-arkki kolmeen osaan. Levitä pähkinätäytettä kunkin suikaleen päähän. Taita pitkät reunat täytteen päälle, jotta reunat sulkeutuvat. Rullaa taikina rullaksi ja aseta voideltuun uunivuokaan.
 
Laita pikku-baklavat vieri viereen uunivuokaan. Kun olet rullannut kaikki, voitele vielä uunivuoassa olevat baklavadakit sulalla voilla ja paista kauniin värisiksi 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
 
Keitä siirappi. Mittaa kattilaan kaikki ainekset ja keitä 1-2 minuuttia. Kaada tai sivele herkullinen siirappi uunituoreiden, kuumien leivonnaisten päälle. Anna vetäytyä vähintään muutaman tunnin ajan jääkaapissa.
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...