lauantai 20. kesäkuuta 2015

Peruna-focaccia

Juhannusaaton päivälliseltä jäi keitettyjä uusia perunoita, jotka käytin tänään peruna-focacciaan. Viime syksynä kävimme Pisassa ja paluulennolle nappasimme evääksi paikallisesta marketista muutaman paperipussiin pakatun leivän tietämättä, mitä ne olivat. Ne olivat pehmeitä, hiukan sitkeitä leipiä, joissa oli päällä viipaloitua perunaa. Herkullista myös kylmänä - peruna-focacciaa.

Olen aikaisemmin tehnyt peruna-focacciaa uunipellilisen, mutta nyt tein päivälliselle lisukkeeksi jokaiselle oman leivän.


 


 
 
6 annosta
 
7 dl vehnäjauhoja
4 tl kuivahiivaa (16g)
2 tl suolaa
1 tl sokeria
3 dl kylmää vettä
2 rkl oliiviöljyä
 
Mittaa yleiskoneen kulhoon kaikki kuivat aineet ja sekoita. Laita vatkaimeksi taikinakoukku. Lisää kylmä vesi ja öljy ja anna koneen käydä reilu 5 minuuttia. Taikina on tiivistä ja sileää. Nosta taikinapallo hetkeksi kulhosta ja levitä hiukan öljyä kulhon pohjalle. Laita taikina takaisin kulhoon ja peitä kelmulla. Anna kohota lämpimässä 1-1,5 tuntia.
 
Ota kohonnut taikina ja vaivaa se kasaan. Jaa kuuteen palaan ja pyöritä ne palloiksi. Painele pallot litteiksi leiviksi voidellulle uunipellille (älä käytä leivinpaperia, leivistä tulee paljon parempia ilman!). Pistele leipiin sormenpäillä kuoppia ja laita vielä kohoamaan uudestaan tunnin ajaksi peiteltynä.
 
Perunatäyte
 
Keitettyjä perunoita
Tuoretta rosmariinia
Rosepippuria
Suolaa
Oliiviöljyä
 
Viipaloi uusia keitettyjä perunoita koosta riippuen 8-12 kpl tai kunnes paloja on riittävästi leipiä varten. Laita viipaleet kulhoon, kaada päälle loraus oliiviöljyä, suolaa, tuoretta silputtua rosmariinia ja kokonaisia, käsin rytisteltyjä rosepippureita. Kääntele perunaviipaleita kädellä varovasti, etteivät ne halkea.
 
Painele kohonneiden leipien päälle perunaviipaleet ja paista uunissa kiertoilmalla 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita ja pohjastakin saaneet hiukan väriä. Voitele kuumat leivät kevyesti oliiviöljyllä, sirottele päälle vielä hiukan silputtua tuoretta rosmariinia ja tarvittaessa karkeaa suolaa.





 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...