sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Tikru-kakku

Tigger cake

Tigger cake
 
Kujeileva ja hassu Tikru koristi tätä kakkua, jossa täytteenä oli mansikkaa ja vaniljaa, hiukan myös kotitekoista lemoncurdia.

Late Lammas kakku

 
Lotan synttärikakussa on gluteeniton pohja ja täyte on mansikkainen. Villava turkki on italialaista marenkia eli valkuainen on kypsennetty 121-asteisella sokerisiirapilla. Lopputulos on pehmeä marenki, jota ei tarvitse enempää kypsentää, vaan sen voi pursotella kakun tai leivoksen pintaan.

Synttäreiden kunniaksi Late sai hiukan kukkiakin korvien taakse.

Rumpukakku & texmex-voikkari

 
 
Drum cake

Drum cake


Lassim 3-kymppisille tein mansikka-vaniljatäytteisen rumpukakun ja texmex-voileipäkakun, jossa täytteinä kanatäyte sekä kotitekoinen guacamole. Täytteissä on käytetty lisäksi tuoreita yrttejä, tomaattisalsaa, creme fraiche'a ja smetanaa.



 
Onnea :)

lauantai 1. helmikuuta 2014

Tytön 1-vuotiskakku



Tämä 1-vuotiaan pikkuneidin kakku on gluteeniton ja laktoositon. Makuparina on sisällä toisessa täytekerroksessa sitruuna ja toisessa mansikka.

Pinnalla on tuorejuuston, smetanan ja kerman sekoitusta, reunoille valmistin sopivan paahteista, kultakimalteista, cashewpähkinä-praliinia.

Kalkkunasalaatti




 
Ruokaa silmille ja vatsalle. Nam.
 
Tämä herkullinen salaatti nautittiin jo joulun jälkeen. Joulun kokonaisesta kalkkunasta jäi vielä meheviä  paloja ja ne pääsivät uuteen ruokaan uudelleen maustettuina. Valelin ne kevyesti öljyllä ja yrteillä ja paistoin uunissa lihaan maukkaan pinnan.

Salaatissa on itsessään yksinkertaisia perusaineksia: frisee- ja jääsalaattia, kurkkua, tomaattia, punasipulia, persiljaa ja cashew-pähkinöitä. Kaiken kruunaa vielä maukas vinegrette. Loistavaa iltapurtavaa koko perheelle.

Tummempi kotitekoinen tuorepasta




 
Olen pastanteossa aivan noviisi, intoa kyllä olisi kokeilla vaikka mitä! Kun jouluaattona paketista paljastui upea pastakone, tiesinkin sitten heti, mikä puuha kuuluu joulun pyhien ohjelmaan.
 
Tässä kokeilin pastaohjetta joka löytyy Maku-lehdestä. Erona alkuperäiseen ohjeeseen laitoin 2/3 durumjauhoja ja 1/3 ruisjauhoja.
 
Kuten kuvista näkyy, lopputulos oli ihan kelvollinen. Makuraati tosin sanoi, että lopputulos oli erinomainen :)
 

Hyydytetty marja-kinuskikakku


 
Isäni vietti syntymäpäiväänsä tammikuun alussa. Musiikkimiehen kakussa oli musiikkiin viittaava koristelu.
 
Pohja on keksipohja, täytteessä maistuvat kerma, vanilja ja puutarhamarjat ja päällä vielä kinuskikansi. Kakku on kasattu säädettävän reunavuoan avulla suoraan tarjoilualustalle.

Partiolaisten kakku



 
Vantaan kaupunki palkitsi 2013 vuoden lopulla kaksi vantaalaista partiolippukuntaa pitkäjänteisestä vapaaehtoisesta nuoristotyöstä. Rekolan Metsäsiskoille ja Rekolan Metsäveikoille  Vantaan kaupungin vapaa-ajan ja asukaspalvelujen lautakunta myönsi Nuorisotyön stipendin.
 
Lippukuntien johtajisto kakutteli tällä kakulla vuoden 2014 ensimmäisessä suunnittelukokouksessa.
 
 
 

Miron ristiäiskakku


 
Pienen Mini-Supermiehen ristiäskakun reunoilla on kermaa, pinnalla kreemin päällä sokerimassa. Makuina oli (muistaakseni) vanilja ja mansikka.
Vauvakoriste on sokerimassaa.