sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Muumipeikko-kakku



Martta halusi synttärikakukseen Muumipeikon, joka maistuu suklaalta. Tässä kakussa on kaakaokakkupohja ja täytteenä suklaakerma (kermaa, maustamatonta tuorejuustoa, sulatettua suklaata) sekä vaniljainen kerma. Kostukkeena makea kaakao.




Pinta marsipaanin ja sokerimassan sekoitusta, jonka alle olen laittanut kerroksen voikreemiä. Ilmapallon sisällä on kaakaokakkupohjaa, jonka murustin, kostutin suklaakermalla ja tiivistin palloksi.

Kaakaokakkupohja

200g margariinia
4 dl sokeria
4 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
2,5 tl ruokasoodaa
150g Creme fraiche
1,5 dl kermaa

Vaahdota ensin huoneenlämpöinen rasva yhdessä sokerin kanssa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksi kerrallaan taikinaan ja vaahdota lisäysten välillä huolellisesti taikina tasaiseksi ja ilmavaksi.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Jotta saat taikinasta tasaisen, kannattaa jauhot seuloa, jottei taikinaan jää kaakaosta tai jauhoista klimppejä. Sekoita kulhossa keskenään creme fraiche ja kerma ja lisää taikinaan koko ajan vatkaten jauhot ja neste vuorotellen. Kääntele taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan. Paista 175 asteessa kypsäksi (kakkuun painettu puutikku pysyy kuivana).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...