keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Rullattu täytekakku

 
Tällainen täytekakku valmistuu miltei kääretortun nopeudella ja on tavallaan juhlavampi syötävä muotonsa vuoksi.

Pohjana on ihan tavallinen kolmen munan kääretorttu:

3 munaa
1 dl sokeria
3,5 rkl vehnäjauhoja
2,5 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi ja käännä joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista leivinpaperin päällä uunipellille levitettynä noin 6 minuuttia, kunnes on kypsä. Kumoa pohja irti leivinpaperilta sokeroidun leivinpaperiarkin päälle (estää pohjaa tarttumasta paperiin).

Vatkaa noin 4 dl kermaa vaahdoksi. Lisää joukkoon halutessasi vaikkapa maustettua rahkaa tai tuorejuustoa. Makeuta tomusokerilla.

Kostuta tarvittaessa hiukan torttupohjaa. Levitä päälle puolukkahillo (tai makusi mukainen hillo/marjat). Leikkaa kääretorttulevy pitkiksi, noin 4 cm leveiksi suikaleiksi. Saat niitä todennäköisesti 5-6 kappaletta.

Levitä kermaa yhdelle suikaleelle ja kääri se rullalle. Aseta rulla pystyyn tarjoilulautaselle. Levitä kerma toiselle suikaleelle ja jatka rullaa siitä, mihin edellinen päättyi. Tee sama kaikille suikaleille.
 
 


Levitä loput kermavaahdosta kakun päälle ja raasta päälle valkosuklaata tai koristele mielesi mukaan karkeilla, marjoilla tai vaikkapa kaakaojauheella. Kakku on valmis tarjottavaksi vaikka heti. Tällä kakulla vietettiin kahden hoitolapsen ja yhden oman lapsen synttäreitä viime viikolla yhdellä välipalalla :)
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...