lauantai 4. toukokuuta 2013

Lempeä tiramisu

 
  
Tämä tiramisu on mokkainen, mutta kahviliköörin sijaan voi yhtä hyvin käyttää perinteisempää maustamista eli viiniä (Marsala) tuomaan makua mascarponemassaan. Kekseinä käytin kotitekoisia savoiardi-keksejä, joita sainkin kulumaan noin 40 kpl. Annoksia tästä riittää noin kymmenelle.
 
 
5 keltuaista
5 rkl sokeria
5 valkuaista
2 prk mascarpone-juustoa (500g)
Helmi-kahvilikööriä
vahvaa kylmää kahvia
Fazer 47% suklaata maun mukaan
Savoiardi-keksejä
 
 
Vatkaa kuohkeaksi keskenään keltuaiset ja sokeri. Lisää vaahdon joukkoon mascarpone-juusto.
 
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää keltuais-mascarponevaahto nuolijalla käännellen valkuaisvaahdon joukkoon. Lisää pari rkl kahvilikööriä (alkoholin voi keittää pois, jos haluaa).
 
Laita laakealle lautaselle kahvia ja mausta se taas tilkalla kahvilikööriä. Kostuta keksit sokeripinta alaspäin kahvissa ja lado lautaselle vierekkäin. Laita päälle mascarponevaahtoa, rouhittua suklaata hiukan ja taas keksikerros kostutetuilla kekseillä. Toista, kunnes vaahto on loppu ja keksikerros jää päälimmäiseksi. Anna asettua kelmutettuna kylmässä vähintään muutama tunti, tai yön yli. Pölläytä vielä päälle kaakaojauhetta ennen herkuttelua.
 

 

2 kommenttia:

  1. Maistuisi! On oikein hyvä tietää leipomusten perinteiset reseptit, silloin on helppo soveltaa niitä mielen ja tilaisuuden mukaan.

    Terv. nami-hiiri

    VastaaPoista
  2. Oih nam.. Tiramisu on kyllä niin ihanaa! :-)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...