sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Myskikurpitsa-vuohenjuustolisuke

 
 
Myskikurpitsaa (Butternut squash) löytyy nyt reilusti markettien hevi-osastoilta, sillä satokausi on parhaimmillaan. Tästä kurpitsasta valmistin lisukkeen kreikkalaistyylisille soutsoukakia-lihapullille, joissa maistuvat timjami, oregano, jeera, kaneli ja valkosipuli ja jotka haudutetaan lopulta kypsäksi sakeassa tomaattisessa kastikkeessa.
 
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Halkaise kurpitsa ja kaavi jäätelökauhalla siemenet talteen. Laita puolikkaat leivinpaperoidulle uunipellille, kaada päälle oliiviöljyä, ripottele suolaa ja vastarouhittua mustapippuria. Paahda uunissa noin 25 minuuttia, kunnes haarukalla painellen kurpitsa tuntuu pehmeältä.
Kaavi pehmeä sisus irti kuoresta ja pilko.
(Voit hyvin myös viipaloida kurpitsanpuolikkaat viipaleiksi ennen uuniin laittoa, niin kuoren saa helposti leikattua irti.)
 
Laita uunivuokaan kurpitsanpalasten päälle hiukan suolaa, pilkottua sipulia ja reilusti hyvää vuohenjuustoa. Valuta päälle juoksevaa hunajaa ja ripottele mukaan vielä saksanpähkinöitä. Paista uunissa vielä vuohenjuustoon kaunis väri.
 


 
Ps. Pese kurpitsan siemenet ja kuivaa ne. Laita pieneen kulhoon, kaada päälle tilkka öljyä ja halutessasi hiukan suolaa ja chiliä. Kääntele öljyssä, levitä siemenet uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, niin saat siemenistä herkullista naposteltavaa.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...