maanantai 14. huhtikuuta 2014

Marenkikääretorttu




Erittäin vähän olen viimeaikoina ehtinyt katsomaan televisiota, mutta viime viikolla satuin katsomaan Britannian paras leipomo -sarjaa. Jaksossa valmistettiin marenkikääretorttu. En ole koskaan leiponut sellaista, enkä edes maistanut, joten sellaisen halusin sitten leipoa.

Selailin blogeista ohjeita ja ne kaikki muistuttivat toisiaan. Ohjeeseen voi hakea vaihtelua lisäämällä taikinaan vaikkapa pähkinöitä tai manteleita. Minä rakastan paahdettuja kookoshiutaleita, joten minä lisäsin sitten niitä.


4 valkuaista
ripaus suolaa
1 tl viinietikkaa (laitoin vadelmaviinietikkaa)
2,5 dl kidesokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl perunajauhoja tai Maizenaa
kookoshiutaleita

Laita valkuaiset puhtaaseen, kuivaan kulhoon ja vatkaa niitä hetki. Kun vaahto alkaa muodostumaan, lisää vadelmaviinietikka ja ripaus suolaa. Valuta puolet sokerista hiljalleen koko ajan vaahdottaen. Yhdistä loppusokeri, vaniljajauhe tai -sokeri sekä peruna- tai maissitärkkelys ja valuta ne vielä hiljalleen vaahdon joukkoon. Marenki on kiiltävää ja muodostaa kauniita huippuja kulhoon.

Levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele päälle kevyesti pannulla paahdettuja kookoshiutaleita. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
 
Kumoa marenki toisen leivinpaperin päälle ja irroita päällimmäiseksi jäänyt paistopaperi. Anna jäähtyä.
 



Täytettä varten vatkasin kerman ja lisäsin joukkoon Sallisen vaniljakreemijauhetta. Kohmeisia mansikoita pilkoin vielä vaahdon päälle ja rullasin sitten kauniiksi rullaksi. Tarjoile hetken levänneenä ja vetäytyneenä.
 
 

1 kommentti:

  1. Gluteeniton vieläpä ja näyttää todella herkulliselta!
    - Kiitos!
    Nimim. Koivutar

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...