lauantai 20. joulukuuta 2014

Joulun makuinen täytekakku

Jouluksi on usein kiva keksiä hiukan jotain uutta ja herkullista. Tänä vuonna halusin testailla uudenlaista jouluisen kahvipöydän kakkua.
 
 
 

Kakkupohja
225g margariinia
30g vanilja-halvaa
4 dl sokeria
4 kananmunaa
2 keltuaista
1,5 tl vaniljasokeria
3 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
2,5 dl kermaa
1 dl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, halva ja sokeri vaaleaksi. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen huolellisesti vaahdottaen, lisää samoin myös keltuaiset.

Sekoita keskenään kuivat aineet yhteen ja yhdistä kerma ja maito. Lisää jauhoseos ja neste vuorotellen taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Paista kakkuvuoassa 175 asteessa, kunnes kakkuun painettu tikku pysyy kuivana ja pohja on kypsä.

Kakun täytteinä on Valion kausirahkoja. Toisessa täytevälissä on piparkakkurahkaa, Flora Vispi ja murustettuja piparkakkuja. Toinen maku on luumurusinarahka, Flora Vispi ja piparimurut. Välejä on kolme, toinen täytemäärä on jaettu kahteen väliin.

Kostukkeena kakussa on rommiaromilla maustettu ja tomusokerilla makeutettu kermamaito.

Päällä on pehmeä marenki (italialainen marenki):
3 valkuaista
180 g sokeria
0,6 dl vettä

Vaahdota valkuaiset. Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa, anna sokerisiirapin lämpötilan kohota 118-121 asteiseksi. Valuta voimakkaasti vatkaten sokerisiirappi valkuaisvaahdon joukkoon ja jatka vaahdottamista, kunnes marenki on jäähtynyt. Kuuma sokerisiirappi kypsentää valkuaiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...