lauantai 20. joulukuuta 2014

Papaijakakku

Kovin harvoin tulee nykyään valmistettua kahvipöytään kahvikakkuja - tai kuivakakkuja, kuten meillä näitä aina kutsuttiin. Olkoonkin, että yksi ensimmäisistä itse tehdyistä leivonnaisista ikinä olikin tiikerikakku, jota sitten tehtiinkin pikkukoululaisina kovin usein koulun jälkeen välipalaksi. Sittemmin on kahvikakkujen leipominen jäänyt vähäiseksi. Joulun kunniaksi tein siinä asiassa ryhtiliikkeen.
 


 

Ostin todella hyviä kreikkalaisia kuivattuja papaijapaloja muutaman pussin kaappiin ja valmistin perinteisen hedelmäkakun ohjeella papaijakakun korvaamalla hedelmät pilkotulla kuivatuilla papaijalla. Kakun sitten kuorrutin kentakilaisen kakun kuorrutteella. Hyvin sopivat maut yksiin.

Kentakilaisen kakun kuorrutus

100 g voita
1 dl kermaa
2 rkl sokeria
300g tomusokeria


Kuumenna kattilassa voi ja kerma kiehuvaksi seokseksi. Sulata sokeri ja anna sen saada aavistus väriä, vain vähän. Ole tarkkana sokerin kanssa, sillä näin pieni määrä palaa helposti ja herkullinen kinuskinen maku ja väri muuttuukin kitkeräksi palaneeksi sokeriksi yllättävän nopeasti.

Kaada vaaleanruskea sulanut sokeri voi-kermaseokseen ja keitä hetki, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoon siivilöity tomusokeri ja sekoita taas tasaiseksi. Älä kaada kuorrutetta päälle kuumana. Joku tykkää jäähdyttää kuorrutteen kokonaan ja voidella kakun pintaan levitettävän kuorrutteen. Minä kaadoin kuorrutteen päälle jäähtyneenä, mutta vielä valuvana. Pinnalla on vielä papaijapaloja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...