maanantai 24. marraskuuta 2014

GAEA - uutuusoliivien testausta + kilpailu

 
Sain maistettavaksi GAEA-uutuusoliiveja. En näitä ollutkaan ennen maistanut ja Ravintolapäivänä pöydässä olleet oliivit olivat GAEAn. Maistelijat antoivat oliiveista hyvää palautetta, eikä suotta.

Meillä syödään kotona paljon oliiveja, niitä on aina jääkaapissa. GAEA-oliiveista puuttuu kitkerä, suolainen liemi ja ne ovat näppärässä uudelleensuljettavassa pakkauksessa. Maku on pehmeä ja lempeä, koostumus samoin.

Saimme myös ehdottaa GAEA-oliiveille uutta makua ja minun ehdotukseni on rosmariini-timjami-rosepippuri. Tekstin lopussa on linkki kilpailun äänestyssivulle, jossa on nähtävillä kaikki ehdotukset.Oliivit pääsivät kuvaamista varten yhteen lempiruokaani, jolla ei kaiketi ole varsinaista nimeä. Olkoon se vaikkapa munakoisohöystö Pulla-Akan tapaan.

Munakoisot viipaloidan pitkittäin ohuiksi viipaleiksi ja jätetään suolaveteen likoamaan noin 15-30 minuuttia. Suolavedessä liottaminen poistaa munakoison mahdollista kitkeryyttä.
Liotuksen jälkeen kuivatut munakoisoviipaleet ruskistetaan reilussa oliiviöljyssä ja ruskistuneista viipaleista imeytetään ylimääräinen öljy talouspaperin päällä.

Paahda punaista paprikaa uunissa grillivastuksen alla, kun teet pannulla paistohommia. Kuori sitten paahtunut kuori pois ja suikaloi paprika.

Silppua sitten sipuli suikaleiksi ja kuullota pehmeäksi öljyssä. Ripauta päälle hiukan sokeria, niin sipuli karamellisoituu herkullisesti, lisää mukaan myös hakattua valkosipulia. Silppua mukaan tuoretta oreganoa ja lehtipersiljaa, lorauta valkoviinietikkaa, lisää paprikasuikaleet ja kun kaikki ovat pehmeitä, lisää ruskistetut munakoisoviipaleet ja pyöräytä kaikki maut yhteen. Lisää GAEA oliiveja kokonaisina tai paloiteltuna, ripottele päälle fetajuustoa.

 
Voit osallistua GAEAn kilpailuun tästä linkistä:

http://ruoka.fi/ruokajutut/gaea/aanesta-ja-osallistu-gaea-kilpailuun-voit-voittaa-valimeren-herkkuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...