lauantai 12. maaliskuuta 2016

Cheesecake-brownies / Juustokakkubrownie kinuskilla

 
Browniet on maukas ja tosi helppo herkku. Helpoiten ne syntyvät "Yhden kulhon browniet" -ohjeellani ja ovat maukkaita sellaisenaan ja vaniljajäätelön kaverina. Suklaata ei löytynyt pienintäkään palasta, joten muokkasin hieman ohjetta. Jääkaapissa oli vielä tuorejuustoa, joka piti käyttää pois, joten browniepohja sai ylleen juustokakkupinnan.
 
BROWNIEPOHJA


150g voita
2,5 dl sokeria
3,5 rkl VanHouten kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2 dl Pirkka Gluteenitonta jauhoseosta tai tavallisia jauhoja
hyppysellinen suolaa
 
Sulata voi ja lisää ohjeenmukaisessa järjestyksessä aineita vispilällä sekoittaen, vaahdottaa ei tarvitse. Sekoita kananmunat taikinaan yksitellen ja lisää viimeiseksi jauhot ja suola. Sekoita vielä tasaiseksi. Kaada leivinpaperoituun 20x30 cm uunivuokaan.

TUOREJUUSTOMASSA:

2 dl maustamatonta tuorejuustoa (maustettuakin voi käyttää)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 kananmuna


Sekoita pehmeän tuorejuuston joukkoon muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pudottele tuorejuustomassaa brownietaikinan päälle ja levitä esimerkiksi haarukalla.

KINUSKIKASTIKE:

1,2 dl kermaa
2,5 rkl voita
ripaus suolaa
1,8 dl sokeria
2 rkl glukoosisiirappia
2 rkl vettä


Kuumenna mikronkestävässä astiassa kerma ja voi niin, että voi sulaa. Lisää joukkoon suola.

Laita kasariin sokerit, vesi ja glukoosisiirappi ja sulata sokeri. Älä sekoita, ettei sokeri kiteydy, voit kallistella kevyesti kattilaa tarvittaessa.. Anna sokerin paahtua kauniin vaaleanruskeaksi, mutta varo, ettei se tummu liikaa. Palanut sokeri antaa kinuskille kitkerän maun.
Kun sokerissa on kaunis väri, vispilöi sokerin joukkoon lämmin voikermaseos. Kuumenna vain sen verran, että saat kinuskikastikkeestasi sileää.

Valuta valmiista kastikkeesta osa juustokakkumassan päälle, jätä osa tarjoiltavaksi brownien kanssa.

Paista 180 asteessa noin 40-45 minuuttia.
 






1 kommentti:

  1. Kiva kun tietää, että onnistuu gluteenittomanakin, vois kokeilla tehdä. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...