keskiviikko 28. elokuuta 2013

Välimerellinen hampurilainen

 
Lauantai-illan toiveruoka tuli taas lapsilta ja tällä kerralla se oli hampurilaiset. Sämpylätaikinan kohotessa valmistin jauhelihapihvit, jotka saivat mausteeksi normaalia enemmän valkosipulia sekä lehtipersiljaa.
 
Kastikkeeksi valmistin hummusta, johon kuitenkin lisäsin muutaman kalamata-oliivinkin ennen soseutusta. Hummus on kikherneistä valmistettava herkullinen lisäke ruokiin tai levite leivälle. Valutetut kikherneet (käytin Pirkan kikherneitä), hiukan öljyä, tilkka sitruunamehua, pari ruokalusikallista tahinia sekä ripaus jeeraa soseutetaan sauvasekottimella maukkaaksi tahnaksi. Helppoa ja nopeaa - ja maukasta.
 
Koska pihveissä ja hummuksessa on jo maukuja yllin kyllin, en valmistanut toiseksi kastikkeeksi enää tsatsikia, kuten aluksi ajattelin, vaan vatkasin sauvasekottimella kasaan pikamajoneesin.
 
Hampurilaisiin näiden kastikkeiden ja pihvien lisäksi laitoin myös viipaleet fetajuustoa, ihan naturellina. Enemmän tuhtiutta janoava voisi kokeilla myös nopeaa fetan friteerausta, jolloin siitäkin saisi tavallaan toisen pihvin.
 
Aiemmista postauksistani (aukeaa uuteen ikkunaan) löytyy ainakin yksi hampurilaissämpylöiden ohje ja on siellä ohjeet myös uunissa paistettaviin maistuviin jauhelihapihveihinkin.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...