perjantai 19. kesäkuuta 2015

Nopeat feta-pinaattirullat

 
 
 
Kreikkalaiset pinaattipiiraaat, spanakopitat ja juustopiirakat tiropitat ovat herkullisia suolaisia tarjottavia. Nämä feta-pinaattirullat ovat vain hieman greeklish, eli eivät autenttista kreikkalaista keittiötä. Mutta herkullisia silti ja vähärasvaisempia.
 
 
 

Ainekset (16 rullaa)

8 arkkia sulatettua fillo-taikinaa (Kanaki)
150g fetajuustoa (Eridanus, Lidl)
noin 10 kuutiota pakastepinaattia
2 kananmunaa (tai 3 pientä)
1 iso punasipuli
tuoretta korianteria, persiljaa ja timjamia
mustapippuria
 
hiukan sulatettua voita
 
 
 
Kun työskentelet fillotaikinan kanssa, muista säilyttää kostealla liinalla peitettynä se taikina, jonka kanssa et juuri työskentele. Muutoin taikina kuivuu niin, että se työstettäessä halkeilee ikävästi.
 
Leikkaa kahdeksan filloarkkia poikittain puoliksi, saat 16 arkkia taikinaa.
Sulata pakastepinaatti ja purista siitä huolellisesti kaikki turha vesi pois. Silppua punasipuli ja murenna fetajuusto. Silppua tuoreita yrttejä yhteensä noin kourallinen ja sekoita ainekset. Lisää 1 suuri tai kaksi pientä kananmunaa seokseen. Yksi muna jää voiteluun.

Ota filloarkki pystysuunnassa eteesi ja laita sille noin ruokalusikallinen täytettä. Käännä alareuna täytteen päälle ja rullaa pari kierrosta. Pyyhkäise rullaa kevyesti voisulalla ja käännä reunat rullan päälle. Kieritä rulla valmiiksi ja sulje saumakohta pienellä voipyyhkäisyllä.

Tee samoin kaikki rullat ja voitele ne kananmunalla. Paista 200 asteessa, kunnes taikina on kauniin kullanruskea. Ota rullat uunista ja pyyhkäise pintaan vielä kiilto sulatetulla voilla.
 
 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...