maanantai 16. syyskuuta 2013

Omenaruusupiirakka




Sain tänään pienen sylillisen herkullisia omenoita ja kesken puistopäivän iski omppupiirashimo.
Jääkaapista löytyi yksi rasia Philadelphia-tuorejuustoa, jonka halusin mukaan tähän piirakkaan.

Pohjan valmistin samalla ohjeella, kuin omenasosepiirakassakin, käytin vain tähän koko määrän taikinaa, enkä erotellut päälle taikinamuruja.




Pohja on hyvin yksinkertainen:

240g margariinia sulatettuna
240g sokeria
2 kananmunaa
360g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Sekoita sulatettuun margariiniin sokeri ja lisää kananmunat kevyesti pallovispilällä sekoittaen. Lisää viimeiseksi vehnäjauho+leivinjauheseos ja sekoita aineet tasaisesti sekaisin.

Painele taikina piirasvuokaan jauhotetuin käsin ja nostele taikinaa myös reunoille. Tässä piiraassa käytin reunavuokaa, jonka halkaisija on 22 cm.

Täyte

1 prk Philadelphia tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
*
omenoita siemenet poistettuna ja aivan ohuiksi viipaloituina
kanelia
sokeria
nokare voita

Sekoita lusikalla tuorejuuston rakenne ilmavaksi ja lisää joukkoon sitruunamehu. Levitä juustoseos piirakkapohjan päälle. Valion Viola -tuorejuustoista löytyy muuten valmiiksi sitruunainen tuorejuusto, sitä voi myös kokeilla.

Laita omenalohkot mikronkestävään astiaan. Lisää kanelia, sokeria ja voinokare. Kuumenna mikrossa niin, että voi sulaa omenoiden joukkoon ja ohuiden viipaleiden rakenne hiukan pehmenee. Silloin niitä on helpompi käsitellä ruusukkeiden muotoon. Muotoile ruusuja tuorejuustokerroksen päälle. Ripottele pintaan vielä hiukan kanelia ja paista piiras kypsäksi 175 asteessa noin 30-40 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys tikulla.

1 kommentti:

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...