perjantai 6. syyskuuta 2013

Pie a la mode

apple pie

 
 
 Gordon Ramsay on karismaattinen persoona, jonka karussa kuoressa on jotain hyvin vetoavaa. Siksipä uusin sarja, jossa Gordon laittaa hotelleja kuntoon, löytyy tallennettuna digiboksiin ja seuraavatkin jaksot on sinne jo ajasteltu.

Katselin jaksoa, jossa Gordonilla oli tutkinnan ja uudistuksen alla Cambridge Hotel, jonka ehdoton vetonaula oli "Pie á la mode", joka on lähtöisin kyseisestä hotellista. Pie á la mode ei sanonut minulle mitään, mutta kuva kertoi, että sillä tarkoitetaan perinteistä kuoren sisälle paistettua omenapiirakkaa, joka tarjoillaan vaniljajäätelön kera. Se ihan perinteinen mummoankan Apple pie jäätelön kera.

En ole koskaan aiemmin paistanut tällaista "amerikkalaista omenapiirasta", joten toki sellaisen valmistukseen ryhdyin heti pikimmiten. Halusin valmistaa mahdollisimman vähäsokerisen taikinan ja jäätelönkin valmistin makeutusaineella ja jäätelöpohja oli todella kermainen - sellainen, jonka joku alakarppi ja melkein atkinsilainenkin voisi kelpuuttaa herkukseen. Jäätlön vanilja on jauhettua Bourbon-vaniljaa. Piiraan sisällä viipaloidut omenat saavat makeuden fariinisokerista, kanelista, voista ja vaniljasta.
Onnekseni tästä piiraasta tuli todella suussa sulavan maukas. Harmikseni minä onneton olen kadottanut sen ohjeen, jolla tämä herkku valmistui. Minulla on tapana kirjoittaa paperille ylös aineet siinä järjestyksessä, kuin ne kulhoon menevät. Niin kirjoitin nytkin, johonkin pieneen paperin kulmaan aineet tallensin. Nyt on taidettu paperi arkistoida sinne surullisenkuuluisaan mappi Ö:hön.

 
Tämän piiraan toisintoa kokeilen jossain vaiheessa ulkomuistista, sen verran herkullinen tästä tuli. Silloin laitan reseptin talteen ja lupaan jakaa sen kanssanne.

Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...