torstai 18. helmikuuta 2016

#Arkiruoka: Tonnikalapasta

 
Tonnikala purkissa on mainio arjen apuri. Kun katsot jääkaappiin, etkä löydä sieltä oikein sopivaa syötävää, säilykepurkkivaraston tonnikalasta voi loihtia mitä vain. Se sopii pitsoihin ja suolaisiin piirakoihin, tonnikala maustaa salaatin ja uskokaa tai älkää, se sopii myös keittoon! Tonnikalakeittoa lupaan kokkailla teille jossain vaiheessa, mutta tässä kuitenkin tämän päivän arkinen pasta:
 



Valitse itsellesi mieluinen pasta. Minä pidän tällaisessa ruuassa fusilli-pastasta, sillä sen kierteisiin mahtuu piiloon paljon makuja.
Laita pastavesi kiehumaan ja mausta se reilusti suolalla. Keittele pasta paketin ohjeen mukaan. Kun fusillit ovat kiehuneet, on tonnikalakin melkeinpä jo valmista...


Pastaveden kiehuessa ryhdy siis tonnikalan valmisteluun:

2 prk tonnikalaa paloina öljyssä
1 iso sipuli pilkottuna
2 valkosipulinkynttä
1 prk tomaattimurskaa
1 tl sokeria
3-4 rkl Oliivitahnaa (Lidl - sisältää kaprista & anjovista)
suolaa, pippuria
tuoretta persiljaa
Rucolaa
(Lidl'n oliivitahna on mainio tuote ja se löytyy Deluxe-tuoteperheestä. Sillä täyteläistyy ruuat ja se on todella maukasta leivän päälle sipaistuna.)
 
* Tilkka öljyä pannulle tonnikalapurkista
* Kuullota sipulit pehmeäksi, lisää tomaattimurska
* Pilko valkosipuli, lisää sokeri ja anna makujen tasaantua viitisen minuuttia hiljaisella lämmöllä.
* Lisää tonnikala, anna tasaantua pari minuuttia
* Lisää oliivitahna ja tuore persilja.
* Tarkista maut: lisää tarvittaessa suolaa, pippuria.


Pasta on varmasti tässä kohtaa valmista. Valuta pasta ja anna sen hetki kuivahtaa pinnaltaan. Älä huuhtele. Kaada pasta pannulle tonnikalan joukkoon. Ripottele mukaan vielä lisää persiljaa ja kääntele kaikki sekaisin. Lisää rucolaa & loraus laadukasta oliiviöljyä.
Rucola on muuten todella maukas lisä paitsi vihreissä lisukesalaateissa, myös lämpimien ruokien viimeistelyssä. Sen voimakas maku antaa kivan sävyn niin kuumaan pastaan  kuin pitsaankin. Ja meillä rucolaa syödään myös ihan pelkästään juuston tai kinkun tilalla leivän päällä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...