perjantai 29. maaliskuuta 2013

Mämmi-sitruunajäätelö

Mämmijäätelö
 


1.75dl sokeria
½ vaniljatanko
2,5 dl maitoa
6 keltuaista
5,5 dl kermaa
sitruunamehua
noin 300g mämmiä
Lemon curd / sitruunatahnaa

Pohja jäätelössä on sama, kuin aikaiemmin tekemässäni Mämmijäätelössä, mutta tähän versioon on lisätty hiukan enemmän mämmiä ja lisäksi kotitekoista sitruunatahnaa.

Kuumenna maito, sokeri ja puolikas vaniljatanko höyryävän kuumaksi nesteeksi.
Erottele kananmunista keltuaiset ja riko keltuaisten rakenne kuumennusta kestävässä astiassa. Lisää lämmintä nestettä keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen, aluksi kauhallinen kerrallaan ja lopuksi koko nestemäärä.
Kuumenna seosta vesihauteessa sekoittaen, kunnes seos sakenee.

Vatkaa kerma ilmavaksi vaahdoksi ja nostele hiukan jäähtyneen jäätelöpohjan sekaan. Kaada jäätelömassa nyt jäätelökoneeseen ja anna käydä noin 45 minuuttia. Kun jäätelö näyttää jähmettyneen ja tasaantuneen, lisää koneen käydessä mämmiä lusikallinen kerrallaan. Kun mämmi on sekoittunut jäätelöön, pysäytä kone ja lisää sitruunatahnaa oman maun mukaan nokareina jäätelön joukkoon. Voit vaikka kasata jäätelön pakastuksen kestävään rasiaan kerrostaen niin, että laitat sitruunatahnaa nokareina sinne tänne mämmijäätelön joukkoon.
 
Pakasta jäätelö kannellisessa rasiassa. Ota jäätelö sulamaan jo ennen herkuttelua, niin se pehmenee sopivasti annostelua varten.

 

1 kommentti:

  1. Vau, kuulostaa mielenkiintoselta! Mämmissä on se harmi, et se jakaa mielipiteet aika terävästi kahtia.. Lemon Curd varmaan ryhdittää tätä jätskiä mukavasti. :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi. Se tulee näkyviin kotvasen kuluttua...